Siirry sisältöön
Parempaa sisäilmaa suurelle yleisölle

”Parempaa sisäilmaa yhä suuremmalle yleisölle”

Senser on Entos Oy:n uusi lippulaivatuote: se on kompakti ja skaalautuva ilmanvaihdon säätöyksikkö, joka voidaan kytkeä mihin tahansa ilmanvaihtojärjestelmään ja paikkaan, jossa kaivataan tarpeenmukaista ilmanvaihtoa. Laite soveltuu asuintaloihin, liike- ja toimitiloihin sekä erilaisiin julkishallinon rakennuksiin, kuten kouluihin, päiväkoteihin ja vanhustenkoteihin.

”Olemme uudistaneet tuotettamme laajamittaisesti. Uutta on se, että se soveltuu kaikille puhaltimille eikä ole enää sidoksissa TopAir EC -puhaltimeen. Toinen muutos on itseoppiva ohjainlaite, joka mukautuu käyttökohteen mukaan”, sanoo toimitusjohtaja Aki Pohjalainen.

Uusi laite, sama periaate

Senser toimii samalla periaatteella kuin TopAir EC -puhallin eli se seuraa kiinteistön käyttöastetta ja ilmanlaatua mittausten sekä antureiden kautta ja säätää ilmanvaihtoa todellisiin mittaustietoihin perustuen. Tarpeenmukainen ilmanvaihto takaa terveellisen sisäilman, pienentää kiinteistön hiilijalanjälkeä ja säästää puhaltimen käyttämää sähköä lähes 55 prosenttia sekä jopa 19 prosenttia lämmityskuluissa.

”Olemme keskittyneet siihen, että laite on saatu kompaktin kokoiseksi, se on nopea asentaa ja laite on tunnissa käyttövalmis. Helpon energiauudistuksen saa myös todella huokeaan hintaan verrattuna muihin energiatehokkuustoimiin.”

Asumiskustannusten noustessa moni etsii ratkaisuja esimerkiksi juuri energiatehokkuuden parantamiseen. Senser on Pohjalaisen mukaan markkinoiden yksinkertaisin ja nopein energiaremontti. ”Kustannusten noustessa monilla on herännyt huoli, että mihin se kustannusten nousu päätyy. Tässä me voimme auttaa omalta osaltamme, sillä meidän tuotteellamme energiankulutusta on pystytty vähentämään jopa 20 prosenttia.”

Entistä parempi käyttöliittymä

Senser kerää kaiken mittaus- ja ohjausdatan pilvialustalle, josta käyttäjä näkee tiedot visuaalisessa muodossa. Myös kiinteistössä asuva henkilö voi itse seurata kiinteistön sisäilman laatua. Tiedot voidaan jakaa mille tahansa kolmannen osapuolen järjestelmälle REST-API-rajapinnan kautta.

Kaikki Senserin tarvittavat ohjelmistopäivitykset, järjestelmäsäädöt sekä palvelutoiminnot Entos pystyy suorittamaan etänä. Tulevaisuudessa yritys keskittyy käyttöliittymän kehittämiseen. ”Kehitämme sekä käyttöliittymää että sinne tulevia lisäpalveluita. Jatkossa pilvipalvelumme kautta laitteeseen pystyy hankkimaan myös lisää ominaisuuksia. Esimerkiksi palovalvonnan, joka tunnistaa savukaasut ja tekee paloilmoituksen. Laitteeseen on mahdollisuus liittää myös pienpartikkelianturi”, Pohjalainen kertoo.

Aiempaa laajempi asiakaskunta

Uudistuksista huolimatta Entoksen asiakaskunta on samanlainen kuin aiemminkin. Painopiste säilyy jatkossakin asuinpuolella, mutta laite sopii yhtä lailla myös teollisuuteen.

”Asuinpuolella on selkeä tarve tämänkaltaisille ratkaisuille. Senser on mahdollista asentaa myös esimerkiksi omakotitaloon eli aiempaa monipuolisempiin käyttökohteisiin.”

Myös Entoksen muu tuotevalikoima säilyy ennallaan eli Entos toimittaa edelleen myös TopAir EC -huippuimureita. Toimitukseen sisältyy Senser-laite, asennuskaulus sekä EC-puhallin valmiina pakettina, joka vaihdetaan vain vanhan huippuimurin tilalle.

Senser on jatkossa niin ikään kaiken Entoksen viestinnän kärki. Muutos näkyy niin Entoksen nettisivuilla kuin myös muissa kanavissa.

Suomalaista alkuperää

Entos on kehittänyt Senserin yhteistyössä kumppaniyritystensä kanssa. Kaikki komponentit valmistetaan Suomessa ja Entos kokoaa laitteet toimipisteellään Mikkelissä. Laitteen skaalautuvuus ja komponenttien helppo saatavuus mahdollistavat laitteen sarjavalmistamisen, mikä puolestaan lyhentää toimitusaikoja.

”Senser on myös asennusliikkeille helppo asennettava. Kyse on valmiista tuotteesta, joka ei vaadi asentajilta erikoisosaamista. Kaikki herkut tulevat automaattisesti mukana”, kertoo myyntipäällikkö Tomi Koivisto.

Senserin hankinta on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi: kun asiakas kiinnostuu, hän saa kaiken tarvitsemansa yhdeltä luukulta. Senser-laitteella sekä myös oheistuotteilla on pitkät takuut ja takuita pystyy myös päivittämään. Takuuaikana Entos huolehtii kaikista tarvittavista huolloista.

”Tarjoamme 100-prosenttista valvontaa ja hallintaa. Takuuaikana tarjoamme etävalvonnat ja hallinnat samalla tavalla kuin ennenkin. 99 prosenttia vioista saadaan valvottua ja korjattua etänä.”

”Jos laite vaatii käynnin paikan päällä, sen hoitavat meidän alihankkijamme. Takuuaikana takuun alaiset huollot kulkevat meidän kauttamme”, Koivisto toteaa.

Lisätietoja

Aki Pohjalainen, aki.pohjalainen@entos.fi , p. 044 032 1760
Tomi Koivisto tomi.koivisto@entos.fi , p. 044 321 7644

Kirjoittanut

Satu Tähkä, 2023

Uusimmat uutiset