Siirry sisältöön
Nainen viltin alla villapaita päällä ja teekuppi kädessä, katsoo ikkunasta ulos.

Lämmityskausi on täällä taas! Joko teillä säästetään lämmitysenergiaa älykkäällä ilmanvaihdolla?

Energiankulutus vaikuttaa suoraan asumiskustannuksiin ja kiinnostaa sen vuoksi taloyhtiön lisäksi myös yksittäistä asukasta. Kaukolämmöllä lämmitettävissä kerrostaloissa suurin osuus yhtiövastikkeesta on lämmitys, jonka osuus on jopa 60–70 % kiinteistön käyttämästä energiasta.

lammitysenergian-kulutus
Ilmanvaihdon kautta tapahtuu merkittävästi eniten lämpöenergian hukkaamista. Koneellinen poistoilmanvaihto kattaa noin 35% kaikesta rakennuksen kuluttamasta lämmitysenergiasta.

Ilmanvaihto on suoraan yhteydessä huoneiston lämmityksen tarpeeseen. Jos lämmintä sisäilmaa poistetaan huoneistosta tarpeettomasti, joudutaan kiinteistön lämmitystä pitämään turhaan suurilla säädöillä.

Kello-ohjatussa ilmanvaihdossa esiintyy usein turhaa tuuletusta, kun ennalta asetetut jaksot eivät osu kiinteistöä käyttävien ihmisten kanssa samaan rytmiin. Turhasta tuuletuksesta aiheutuu vedon tunnetta, sisälämpötilan vaihtelua sekä lämmityskustannusten kasvua. Myös kiinteistön rakenteelliset virheet sekä ovien ja ikkunoiden tiivisteet luovuttavat kiinteistön ulkopuolelle lämpöä, jonka haluaisimme pitää seinien sisäpuolella.

Älyä ilmanvaihtoon

Energiankulutusta voidaan vähentää muun muassa älykkäästi kiinteistön käyttöasteeseen reagoivalla ilmanvaihdolla. Tämä tarkoittaa ilmanvaihtoa, joka tehostaa automaattisesti tuuletusta silloin, kun kiinteistön käyttöaste nousee.

Seuraamalla sisäilman pitoisuuksia ja keräämällä dataa ilmanvaihtokonekohtaisesti, päästään valvottuun ilmanvaihtoon, jolloin turhalle tuuletukselle ei ole tarvetta. Valvottu ilmanvaihto saa rakennuksen hengittämään rauhallisesti ja säästämään lämmitysenergiaa.

Käy arvioimassa, kuinka paljon teidän talonne voisi säästää energiaa älykkäästi ohjatulla ilmanvaihdolla. Energialaskuriin

Kiinnostuitko älykkäästi ohjatusta ilmanvaihdosta?
Ota rohkeasti yhteyttä myyntiimme soittamalla 010 321 7531 tai sähköpostilla myynti@entos.fi

Kirjoittanut
Maarit Pasanen, Entos Oy, hallinto- ja markkinointipäällikkö, 2023

Uusimmat uutiset