Siirry sisältöön
superfinns logo

Entos Oy mukaan kasvuyritysten kansainvälistymistä buustaavaan SUPERFINNS-ohjelmaan

Kasvu Openin ja Nordean SUPERFINNS-ohjelmaan on valittu kaikkiaan 29 kasvuyritystä. Hakijayrityksiä oli yhteensä 70. SUPERFINNS-ohjelma on tarkoitettu yrityksille, jotka tavoittelevat voimakasta kasvua kansainvälisillä markkinoilla. Entos on ainoa Etelä-Savosta mukaan valittu yritys.

Ohjelman valintakriteerejä olivat muun muassa skaalautuva liiketoimintamalli, näytöt kasvukyvystä ja kunnianhimoiset kansainvälistymistavoitteet.

”Olemme perinteikäs yritys, joka käyttäytyy kuin startup-yritys. Tämä on meille todella hieno tilaisuus päästä sparraamaan ammattilaisten kanssa meidän alkavaa kansainvälistä toimintaamme. Halumme mitata, olemmeko menossa oikeaan suuntaan, oikealla voimalla ja nopeudella, jotta saamme kansainvälisiltä markkinoilta sen, mitä tavoittelemme”, sanoo Aki Pohjalainen, Entos Oy:n toimitusjohtaja.

Ohjelman aikana yrittäjät tapaavat muita yrittäjiä, sijoittajia ja kokemusjohtajia työpajoissa ja henkilökohtaisissa tapaamisissa. Tapaamisissa keskustellaan rahoituksesta, kansainvälistymisestä, tiimistä, visiosta ja kasvusuunnitelmasta. Ohjelma huipentuu lokakuussa 2021 järjestettävään Kasvu Open Karnevaaliin.

Pohjalainen uskoo, että Entoksen vahvuus kilpailussa oli rohkeasti muotoiltu yritysidea: maailman nopein energiaremontti.

”Meidän kulmamme on tehdä energiaremontti muun muassa ilmanvaihdon optimoinnilla. Muiden energiaa säästävien tuotteiden kustannukset ovat helposti jopa kymmeniä tuhansia, meidän tuotteemme on huomattavasti edullisempi ja helpompi asentaa. Me teemme energiaremontin tunneissa, kun muut tekevät sitä kuukausia.”

Kustannustehokkaalla energiaremontilla on Pohjalaisen mukaan pelkästään Euroopassa valtava potentiaali.

”Noin 30 prosenttia Euroopan hiilikuormasta tulee liikenteestä ja 40 prosenttia tulee kiinteistöjen lämmityskuluista. Kovasti puhutaan, että autot pitäisi sähköistää, jotta saadaan se 30 prosenttia haltuun. Me pystymme vaikuttamaan siihen 40 prosentin siivuun: meidän tuotteemme voi pienillä muutoksilla vähentää kiinteistön energiankulutusta jopa 15 prosenttia. Sillä on iso merkitys.”

Kasvu Open on suurin valtakunnallinen kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. SUPERFINNS on Kasvu Openin ohjelmista ensimmäinen, joka on tarkoitettu kansainvälistymistä tavoitteleville yrityksille. Yritykset hakevat kasvua toimialoilla, joilla näkyy globaalien megatrendien vaikutus: terveys ja hyvinvointi, vastuullisuus, ekologisuus ja digitaalinen edelläkävijyys.

Tutustu SUPERFINNS-ohjelmaan: https://kasvuopen.fi/superfinns/

Lisätietoja:

Aki Pohjalainen, aki.pohjalainen@entos.fi , p. 044 032 1760

Uusimmat uutiset