Siirry sisältöön

Ekologinen yötuuletus – Turvallinen valinta rakenteille kesähelteillä

Kesä on täällä, ja niin ovat myös kuumat hellepäivät. Tässä yhteydessä haluamme esitellä Senserin ekologisen yötuuletusratkaisun, joka tarjoaa viileyttä kesähelteillä samalla, kun se suojaa rakenteita kosteuden aiheuttamilta vaurioilta.

Senser käyttää hyväkseen aamuyön viileyttä

Toisin kuin koneelliset jäähdytysratkaisut, jotka lisäävät talon energiankulutusta jäähdytyskaudella, Senserin ekologinen yötuuletus on energiatehokas ratkaisu.

Senser tuulettaa ylikuumentuneen asunnon kuuman ilman ulos yöllä, jolloin viileä ulkoilma pääsee jäähdyttämään asunnon korvausilmaventtiilien kautta. Asukas voi itse parantaa yötuuletuksen tehoa pitämällä tuuletusikkunaa avoinna yöaikaan. Yötuuletus toteutetaan automaattisesti kello 22-07 välisenä aikana silloin, kun ulkoilma on viileämpää, kuin sisäilma.

Huoneisto pysyy viileämpänä myös päivällä, kun auringonpaisteen puoleiset tuuletusikkunat suljetaan yötuuletuksen päätyttyä ja pidetään kiinni kuuman päivän ajan. Tällöin yön aikana saavutettua viileyttä ei tuuleteta turhaan ulos ja korvata kuumalla ulkoilmalla. Suoraan ikkunoihin porottavan kuumuuden siirtymisen sisätiloihin voi blokata myös pitämällä sälekaihtimet tai ikkunaverhot suljettuina.

Terveellinen ratkaisu niin asukkaille kuin rakennuksellekin

Kun lämpötilat nousevat kesäkuukausina, koneellisen viilennyksen käyttö lisälaitteilla huoneistoissa voi aiheuttaa haittaa rakennuksen rakenteille. Sisäilman viilennys kannattaakin tehdä kohtuudella, että varsinkin märkätilojen pinnat ja saumat pääsevät kuivumaan kunnolla. Jos rakennuksen tuuletusta ei ole hoidettu asianmukaisesti ja ilman lämpötila jäähdytetään kastepisteen alapuolelle, ylimääräinen kosteus voi tiivistyä ja kerääntyä rakenteen pinnoille.

Kuumuus kuormittaa voimakkaasti hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Pitkäaikaissairailla oireet lisääntyvät ja sairaus pahentuu jo noin 20 asteessa. Kuumuus aiheuttaa terveellekin henkilölle väsymystä, keskittymiskyvyn laskua, unihäiriöitä, lihasheikkoutta ja alentaa kestokykyä. Jo muutaman päivän kestävä helle voi aiheuttaa ongelmia terveydelle ja toimintakyvylle. Helteen aiheuttamat terveyshaitat lisääntyvät, kun lämpötila ylittää 23–25 astetta.

Senserin ekologinen yötuuletus on suunniteltu tuomaan helpotusta tällaisiin ongelmiin, ja tarjoamaan samalla miellyttävän raikkaat ja viileät yöunet jopa kesähelteillä.

Kysy yötuuletuksesta lisää Entos Oy:n myynnistä:
myynti@entos.fi tai 010 321 7531

Kirjoittanut, 2024:
Maarit Pasanen
Entos Oy, hallinto- ja markkinointipäällikkö

Hanna Lindgren
Entos Oy, Ilmanvaihdon erikoisasiantuntija

Uusimmat uutiset