Miksi ilmanvaihtoon kannattaa kiinnittää huomiota?

Ilmanvaihto on merkittävin yksittäinen tekijä, joka vastaa asuntojen sisäilman laadusta. Riittämätön ilmanvaihto tekee sisäilmasta tunkkaista ja korkea hiilidioksidipitoisuus voi aiheuttaa huonetilassa olijalle päänsärkyä sekä huonovointisuutta. Hallitsemattomaan ilmanvaihtoon liitetään myös vedontunne, sekä varsinkin talviaikaan liian pieni ilmankosteus, joka tekee ilmasta kuivantuntuista.

Ilmanvaihto on yksi kiinteistön suurimmista energiankuluttajista. Koneellinen poistoilmanvaihto kattaa noin 35 % kaikesta rakennuksen kuluttamasta lämmitysenergiasta. Energiankulutusta voidaan vähentää muun muassa älykkäästi tarpeenmukaistetulla ilmanvaihdolla.

TopAir-tuoteperhe; elämisen tyyliin sopeutuvat ilmanvaihdon ratkaisut kerrostaloihin

“Kello-ohjaus ei ajattele asujia, me ajattelemme”

TopAir-tuoteperheen ilmanvaihtolaitteet ovat energiatehokkaita ja hallittuja ilmanvaihtoratkaisuja kerrostaloon, jossa ilmanvaihtojärjestelmänä on koneellinen ilmanvaihto. TopAir-tuotteet eroavat muista ilmanvaihtolaitteista sillä, että vanhanaikaisen kello-ohjauksen sijasta ne käyttävät portaatonta puhaltimen ohjausta. Puhallin reagoi käyttöasteen muutoksiin asunnoissa ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa.

TopAir-tuotteet mukautuvat asukkaan elämisen tyyliin, parantaen huoneiston sisäilman laatua tuulettamalla esimerkiksi juhlien aikana kohonneet hiilidioksidipitoisuudet pois, kun laite havaitsee sisäilman laadun muutokset. Vedontunne vähenee, kun ilmaa ei poisteta tarpeettomasti. Lisäksi asunnon ilmankosteus optimoituu vuodenaikojen mukaan ja sisälämpötila pysyy tasaisena. EC moottori on käyntiääneltään hiljainen, ja ilmanvaihdon olemassaoloa ei enää edes huomaa.

TopAir EC -huippuimurin yötuuletus -ominaisuus takaa rauhalliset yöunet, kun laite seuraa makuuhuoneen hiilidioksidipitoisuutta ja tehostaa ilmanvaihtoa tarvittaessa. Yötuuletus -ominaisuus voidaan ottaa käyttöön myös kesäisin hellejakson ajaksi, jolloin kerrostaloasunnoissa kärsitään tukalan kuumista öistä.

Lue lisää hiilidioksidista sisäilmastossa

Tutustu älykkäisiin ilmanvaihtoratkaisuihimme

TopAir EC

Älykäs huippuimuri saneerattaviin kerrostalokohteisiin.
Vuokrataloyhtiöille, opiskelija-asuntosäätiöille ja
yksityisille asunto-osakeyhtiöillekin.

TopAir AHU

Automatisoitu tulo- ja poistoilmavaihdon älyohjausyksikkö.
Asuinkerrostaloihin, toimistotiloihin, hotelleihin, kauppakeskuksiin, teollisuuteen ja julkishallinnon kiinteistöihin kuten, koulut, päiväkodit ja vanhustentalot.

TopAir BASE

Älykaulus huippuimuriin.
Vuokrataloyhtiöille, opiskelija-asuntosäätiöille ja
yksityisille asunto-osakeyhtiöillekin.